Русия отново смени командващия на армията си в Украйна. Валерий Герасимов

...
Русия отново смени командващия на армията си в Украйна. Валерий Герасимов
Коментари Харесай

Москва понижи генерал Армагедон заради слабите резултати на фронта


Русия още веднъж смени командващия на армията си в Украйна. Валерий Герасимов застава отпред на съветските сили, а Сергей Суровикин, който през октомври зае този пост, ще бъде негов заместител. Руският министър на защитата Сергей Шойгу назначи още двама заместници на Герасимов. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8876
Суровикин като изкупителна жертва за неуспехите на армията?

Като причина е посочено повишението на успеваемостта на бойните дейности в Украйна. Войната продължава към този момент близо 11 месеца, а Русия се сблъсква с редица неуспехи. Руските медии назовават Суровикин " военачалник Армагедон " поради безмилостния му метод в предходни спорове, написа " Дойче Веле ".

В началото на ноември Суровикин управлява изтеглянето на съветските сили от украинския град Херсон, което беше възприето като огромен неуспех за Кремъл. Оттогава насам фронтовата линия ненапълно се стабилизира като се изключи региона към град Бачмут в източната част на Донецка област, който съветската войска и наемниците от " Вагнер "  от месеци се пробват да завладяват.

Суровикин и Герасимов бяха остро подложени на критика от съветски военни блогъри поради неуспехите след нашествието, при които починаха десетки хиляди бойци и безчет цивилни украинци. Рокадата в командването на съветската войска явно не ги е впечатлила изключително.

" Общата сума не се трансформира единствено тъй като се сменя редът на частите ", написа известният блогър Рибар в Телегран. Според него Суровикин в този момент играе ролята на изкупителна жертва поради поредицата от военни неточности. Сред тях е и сполучливото украинско нахлуване против съветска казарма, при което на Нова година бяха убити минимум 89 съветски бойци.

" Не всичко върви по проект "

Военният специалист Роб Лий от американския мозъчен концерн Foreign Policy Research Institut изясни в Twitter, че с смяната Министерството на защитата възвръща контрола си върху воденето на войната. " Със сигурност е допустимо зад това да стоят политически аргументи ". Суровикин е станал доста авторитетен и евентуално е заобикалял министъра на защитата Шойгу и началника на съветския общоприет щаб Герасимов, като се е съветвал непосредствено с президента Владимир Путин.

Политическият анализатор Абас Галямов показва в Telegram, че във вторник военачалник Александър Лапин е бил назначен за шеф на сухопътните войски. Можете да интерпретирате това пренасяне на едни и същи хора от един стол на различен както желаете, написа Галямов, само че не и като " всичко върви по проект ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР